Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Epost: dks@stfk.no Telefon: 72 81 00 00 • kontakt: For skoler i Trondheim kommune: guri.dodig@ou.trondheim.kommune.no; 72 54 8811 • Nettsted: http://www.dkstrondelag.no/
Kontaktperson:
Leselyst - Bibliotekbesøk med fortellerstund, 1. t...
Produksjonsliste
Program

Leselyst - Bibliotekbesøk med fortellerstund, 1. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Tilbudet gis til alle førsteklassinger i Trondheim kommune og inneholder tur til nærbiblioteket med fortellerforestilling, møte med forfatter Siri Thue,  Ingvild Olsen Olaussen eller Hege Merakerås, omvisning, utdeling av bibliotekkort og mulighet for boklån. Prosjektet ønsker å gjøre elevene kjent med sitt lokale bibliotek, og for mulighetene som finnes der.

Prosjektet er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, DKS Trondheim og fortellerne.

Periode:
Høst 2017, uke 42-48
Vår 2018, uke 2-5
Se turnèplan for dato og bibliotek.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • I samarbeid med: Trondheim Folkebibliotek

Om kunstner / utøver / gruppe

Ingvild Olsen Olaussen har jobbet som forteller siden 1996. Hun har bred erfaring i å fortelle for både voksne og barn. For tiden er hun bosatt i Trondheim, og ansatt som høyskolelektor i drama og fortelling, ved Høgskolen Dronning Mauds Minne.

Hege Merakerås arbeider som profesjonell forteller i bedriften "Den gode historien". Hun leies ofte inn som inspirator, og holder kurs i muntlig fortelling. Hun har bred erfaring fra tverrfaglig formidling, og har hatt musikk- og fortellergrupper med barn, ungdom og voksne innenfor både kulturskolen, Musikkmanesjen, og skole/kirke- samarbeid.

Hege legger opp fortellinger for Den kulturelle skolesekken tilpasset lytternes alder. Det er viktig for Hege å gi tilhørerne "kino i hodet" - slik at de som hører historien lever seg inn i handlingen og dermed blir medskapere. Når barna sitter med trillrunde øyne, og selv de kuleste 8. klassingene kikker opp fra luekanten - da kjenner Hege at hun har verdens beste jobb. "

Multimedia og vedlegg

Bilder

Litteratur
Trinn: 1 - 1
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Trine Myhr, avdelingsleder barne- og ungdomsavdelinga Trondheim folkebibliotek Tlf:72547524/72547525 trine.myhr@trondheim.kommune.no
Programlengde
60 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Nærbiblioteket eller hovedbiblioteket
Merknad
Husk lånekort til elevene! Last ned pdf fil om låneregler og fyll ut søknad om lånekort.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Trondheim kommune