Tilbake
Foto: Kari Bachke Andresen
Foto: Mari Vold
Foto: Kari Bachke Andresen
Foto: Kari Bachke Andresen

Historien bak smaken - opplegg Videregående skoler

I Trøndelag bugner det av smakfulle marine råvarer.  Forfatter Kari H. Bachke Andresen som har skrevet «Velkommen av havet- mer enn en kokebok». Boka er for dem som også vil ha "historien bak smaken". I boka følges sju marine arter fra deres oppvekstområder, via fisker til tre kokker fra Rica Nidelven som lager ulike retter med tilhørende oppskrifter.

Prosjektet setter søkelyset på skolens egen nærmiljø, på lokale sjømattradisjoner og på hva slags opplegg skolen selv kan utvikle om dette temaet. Hvert prosjekt utvikles i tett dialog med skoleledelse og prosjektleder Kari Bachke Andresen.

Lærerveiledning

Om undervisningsopplegget

Elevene får en bred innføring om lokale marine arter og råvarer gjennom en introduksjon av Kari H.B. Andresen. Elevenes egne erfaringer og kunnskaper om arter, fiske, råvare og mat, flettes inn. Sammen med dyktig kokk, byr de på en smak av råvarene og tips til matlaging. I neste runde får elevene besøke utvalgte sjømatbedrifter for å se og lære om hvordan ulike typer fiskeri og oppdrett drives i dag og har vært drevet tidligere. Matkurs for å vise bruk av råvarene med profesjonell kokk er også del av opplegget.

Elevene forbereder oppgaver knyttet til besøkene som de må levere etter besøkene. De enkelte skolene tar aktiv del i planleggingen og utformingen av sine opplegg.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Prosjektleder Kari Bachke Andresen
  • Produsent: Kari Helene Bachke Andresen i samarbeid med Ketil Hustad, STFK
  • I samarbeid med: Stokksund oppvekstsenter, Åfjord kommune
  • Idé/opplegg: Kari Helene Bachke Andresen

Om kunstner / utøver / gruppe

Kari Helene Bachke Andresen er biolog fra Norges teknisk-naturviten­skaplige universitet (NTNU) i Trondheim. Hun har en allsidig bakgrunn med erfaring fra marine næringer, tverrfaglig forskning og forvaltning. Hun har i en årrekke jobbet med marine utviklings­prosjekter og vært prosjektleder for flere av disse.

Publikumskommentarer