Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
FULLT! Body Worlds Vital, 7.- 10. trinn
Produksjonsliste
Program

FULLT! Body Worlds Vital, 7.- 10. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

BODY WORLDS Vital: 

Dessverre ingen flere gratisbilletter igjen.

En utstilling om deg – en hyllest til menneskekroppen!

6.juni – 8.oktober 2017

BODY WORLDS Vital feirer menneskekroppens bevegelse og dens potensial gjennom estetiske presentasjoner av kroppens form og kompliserte funksjoner. Utstillingen er laget for å vise de grunnleggende prinsippene for god helse og velvære. De hele, plastinerte kroppene, og en rekke enkeltorganer, gir innsikt i hvordan menneskekroppen fungerer, i trivsel, smerte og sykdom.

Et hovedmål for utstillingen er å øke bevisstheten rundt helse og hvordan ulike livstiler påvirker oss. Ved å øke kunnskapen om hvordan kroppen fungerer, og kan skades, blir det mer sannsynlig at man velger en sunn livsstil.

Body Wolds-utstillingene er basert på et etablert program for kroppsdonasjon, der donorene spesifikt ber om at kroppene deres skal brukes i en offentlig utstilling etter deres død. Donorene fungerer som veiledere og lærere på denne reisen mot helse, velvære og vitalitet.

Et besøk i utstillingen Body Worlds Vital gir en sjelden mulighet til å oppleve en helt unik utstilling som hjelper oss til å forstå raffinementet og skjørheten i våre egne kropper.

Pedagogisk opplegg: 7. - 10.trinn og videregående opplæring

I vårt formidlingstilbud mot skoleklasser inngår en innledende samtale om kropp, anatomi og helse. Vi tar elevene med inn i utstillingen hvor de får oppleve og studere de ulike deltemaene som presenteres. Underveis har vi 2 - 3 samlingspunkter med fokus på enkelt-tema over helse og livsstil. Arbeidsoppgaver som følger utstillingen kan lastes ned fra nettsiden http://www.ntnu.no/web/museum/skole-og-barnehage. Lærer har ansvar for hvilke oppgaver som ønskes. Formidlingsrunden avsluttes med en oppsummering og samtale over elevenes opplevelser og synspunkter på utstillingen Vi kommer også innpå tanker og meninger rundt kropp- og organdonasjon.

Body Worlds Vital imøtekommer læreplanen på flere områder innenfor naturfag, kroppsøving, mat og helse, biologi, og treningslære.

- Se hvordan menneskekroppen er satt sammen

- Hvordan ser en røykelunge ut?

- Visste du at kroppen kan sende meldinger med en fart på 400 km/t?

- Vil du donere kroppen din til forskning og læring?

Periode: 7. – 14.juni og 21.august - 8.oktober

Målgruppe: 7. - 10.trinn og videregående opplæring

Varighet: 1,5 timer (kan tilpasses)

Tidspunkt: Mandag – fredag kl. 10, 11, 12, 13 og 14

Antall elever: Anbefalt 20 - 25, maks 30

Formidlingsrunde kan tilpasses etter ønske. Lærer kan også ta med klassen på egen hånd.

Ved et besøk i utstillingen Body Worlds bør lærer og klassen på forhånd ha satt seg inn i utstillingens form og innhold. Se utstillingsguide, arbeidsoppgaver og foreldrebrev på vår nettside http://www.ntnu.no/web/museum/skole-og-barnehage.  Henviser til nettsiden www.bodyworlds.com for informasjon om utstillingen og ressursmateriell på engelsk.

Pris: Body Worlds krever betaling pr besøkende.

Påmelding og tildeling av gratis inngang for skoleklasser blir etter "først til mølla" prinsippet. De som ikke får gratis plass må betale 150,- kroner pr elev. Betaling skjer da med kort eller tilsendt faktura. Lærere (maks 2) har fri inngang til utstillingen i følge med sin klasse.

Vi tilbyr formidlingsrunde også for klasser som betaler seg inn selv. Formidlingsrunden koster ikke noe ekstra. I perioden 7. - 14.juni er det ingen ledige gratis-plasser.

Alle skoleklasser må melde seg på via skoletjenesten.

Lærerpass: Søknad om gratis forhåndsbefaring.

Forhåndsbesøk i utstillingen anbefales både når klassen er påmeldt formidlingsopplegg eller ved et eget organisert besøk. Søknad om lærerpass kan innvilges til lærere som skal ta med sin klasse og besøke utstillingen Body Worlds Vital. Navn, e-post, ønsket dag og tidspunkt må meldes inn i forkant til skoletjenesten.

Lærerkurs: Vi tilbyr lærerkurs 12.juni kl. 12.30 og 18.august kl. 12.30.

Kurset er gratis for lærere som ønsker å bli kjent med utstillingen og gjøre forberedelser før et klassebesøk. Det blir en innledende samling med informasjon om utstillingen og formidlingsopplegg, klassens bruk av utstillingen, og praktisk informasjon. Kursdeltakere tas deretter med inn i utstillingen hvor hver enkelt kan få et overblikk over form, innhold og tematikk. Det blir samling med spørsmål og tilbakemeldinger til slutt.

Påmelding til skoletjenesten med info om dato, navn, e-post, tlf., skole, fagområde, lærer for trinn/klasse.

Varighet: ca. 1,5 timer

Antall lærere: 30 pr kurs

Påmelding til skoletjenesten ved NTNU Vitenskapsmuseet

Solbjørg Pedersen Solbjorg.pedersen@ntnu.no

Tlf. 73 59 22 37,  Mobil: 99 25 53 60

Bli med på en forskningsreise under huden!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune

Multimedia og vedlegg

Bilder

DSCN0779.JPG
Foto: Photo copyright: Gunther von Hagens' BODY WORLDS, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany,
Visuell kunst, Kulturarv
Trinn: 7 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Påmelding til skoletjenesten ved NTNU VitenskapsmuseetSolbjørg Pedersen Solbjorg.pedersen@ntnu.noTlf. 73 59 22 37,  Mobil: 99 25 53 60
Programlengde
90 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
NTNU Vitenskapsmuseet
Arrangører
Arrangert av:
Trondheim kommune