Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Makt og avmakt, 6.-10. trinn, danseforestilling
Produksjonsliste
Program

Makt og avmakt, 6.-10. trinn, danseforestilling

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Makt og avmakt med  Antero Hein og Tony Tran

Makt og avmakt er en intens og personlig duett hvor makthierarkier og dynamikker utforskes gjennom samtidsdans.

Maktforhold gjør seg gjeldene i store og små menneskegrupper og sosiale relasjoner. I denne danseforestillingen forsøker to unge menn, danserne Antero Hein og Tony Tran, å finne sin rolle i sitt forhold til hverandre. De beveger seg i et fysisk univers med stadig utprøving av hverandres grenser. Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Hva skjer i maktspillet mellom dem? Hva tenker vi egentlig på som en egen identitet?

Finnes det fortsatt et hierarki i det skandinaviske samfunnet? Med Makt og avmakt utfordrer Antero Hein og Tony Tran den nordiske identiteten. Færøyene har lenge vært under besittelse av Danmark. Norge og Sverige har drevet systematisk undertrykkelse av samene. Hva er forskjellen på å være nordmann, svensk eller færøysk? Hvordan oppfatter vi nordisk identitet? Makt og avmakt består av en nordisk sammensetning av to mannlige dansere og musikk av en færøysk komponist. Forestillingen utforsker fysisk kontaktarbeid som påvirker og regulerer dynamikken mellom utøverne. Maktforhold som gjør seg gjeldene i så vel store som små menneskegrupper og sosiale relasjoner kommer til syne. Lys og skygge former konstant rommet og handlingen i et intenst møte mellom de to danserne.

Påmelding:

Tirsdag 17. oktober kl 10.00 og 12.00

Onsdag  18. oktober kl 10.00 og 12.00

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

onsept, koreografi og dans: Antero Hein, Tony Tran
Komponist og lyddesign: Jens L. Thomsen
Foto: Hein Creations
Co-produsenter og samarbeidspartnere: Reykjavik Dance Atelier, Menningarmiðstöð Fljótsdalshéraðs MMF, Dansearena Nord, Dansekunst i Østfold og Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
Støttet av: Kulturrådet, Nordisk Kulturfond og FFUK
Målgruppe: 6. – 10. klasse + VGS

Varighet: 60 min inklusive ettersnakk


«Makt og Avmakt» er på turné i Midt-Norge som del av Dansenett Norge. Dansenett Norge er et resultat og en videreføring av to pilotturnéår igangsatt og gjennomført av DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge og Dansens Hus. År 2017 inngår Teaterhuset Avant Garden, Teateret Vårt, Storstuggu Røros, Inderøy Kulturhus/Dans i Nord-Trøndelag, RAS – Regional arena for samtidsdans samt DKS Trondheim og DKS Sør-Trøndelag som samarbeidspartnere.DKS samarbeider med DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, også i forbindelse med Multiplié Dansefestival i april 2018. Multiplié Dansefestival er en biennale og et av DansiTs største arrangement. Multiplié gjennomføres for åttende gang i april 2018. Det vil da tilbys flere spennende danseforestillinger også gjennom DKS. Nærmere informasjon vil sendes ut til skolene og synliggjøres på DKS og DansiTs nettsider (www.dansit.no).

Multimedia og vedlegg

Bilder

MAKT OG AVMAKT.jpg
DansiT_logo u. tekst.jpg
Scenekunst / Dans
Trinn: 6 - 10
Turnéplan: Makt og avmakt H17
Praktisk informasjon
Programlengde
60 min.
Arena / rom
Teaterhuset Avant Garden
Arrangører
Arrangert av:
Trondheim kommune