Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Epost: dks@stfk.no Telefon: 72 81 00 00 • kontakt: For skoler i Trondheim kommune: guri.dodig@ou.trondheim.kommune.no; 72 54 8811 • Nettsted: http://www.dkstrondelag.no/
Kontaktperson:
«En er en og to er to»
Produksjonsliste
Program

«En er en og to er to»

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Siril & Alf har besøkt den norske diktarstoga, og kommet hjem med et knippe nykomponerte sanger. En del av diktene er svært kjente og har vært flittig brukt i skolen helt siden Alf og Siril var barn, og enda før det. Vi anbefaler at elevene jobber litt med diktene før konsertbesøket. 

Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo begynte å spille sammen i 2011. Begge har studert ved jazzlinja i Trondheim, og henter inspirasjon fra sjangre som jazz, folkemusikk, rock’n roll og pop. Duoen har opptrådt i inn- og utland, og de har holdt konsert både på festivalscener, klubber og kaféer. Tidligere keyboardist til Frank Zappa, Tommy Mars, beskrev musikken som «original og modig» etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival. 

Siril & Alf har laget musikk rundt noen av tekstene til Yttri, samt noen av sine egne tekster. Her finner de den deilige friheten og enkelheten som kan eksistere i en duo med kun sang og piano. Diktene er frie i formen, med original billedbruk som tar komposisjonene i spennende retninger. Her møter vi hunden på gata som spiser mannens «drømme-øye» og siden følger ham på hans vandring… Og blyantspisseren som får en tykk klump i halsen sin hver gang den utfører en rutineoperasjon.

I 2016 gav Siril og Alf ut sitt debutalbum «Jeg Går og Drømmer» på Athletic Sound. Dette albumet er sterkt inspirert av diktene til den store norske poeten Nils Yttri (1947-1980) fra Drammen.Smakebit: En blyantspisser: https://open.spotify.com/track/6B7z4JpbCto4U6UpUQ2ek9

Lærerveiledning

Diktforberedelse og diktskriving.

Det er to muligheter til forberedelse til denne produksjonen. Den ene er grunnleggende, den andre mer omfattende i form av selvstendig arbeid hos elevene:  

1. Denne produksjonen tar utgangspunkt i ganske kjente dikt. Vi anbefaler at læreren jobber med diktene i forkant av besøket (se vedlagt fil). 

2. I tillegg ønsker Siril og Alf seg mer tekstmateriale å lage musikk til. Derfor oppfordrer vi sterkt til at elevene jobber med å skrive noen dikt de kan sende til utøverne. Utøverne vil på grunnlag av diktene de får tilsendt plukke ut noen dikt de setter musikk til. Frist for innsending av dikt er 1.februar. Dikt sendes på epost til: alfhulbaekmo@gmail.com. Elevene velger selv om de vil skrivge under eller være anonyme. På grunn av åndsverksrettigheter anbefaler vi alle elever å signere tekstene sine. 

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sør-Trøndelag fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo
  • Idé/opplegg: Produksjonen er utviklet av musikerne i samarbeid med produsent Øyvind Anda

Multimedia og vedlegg

Bilder

Siril og Alf.jpg
Musikk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnelegger: Greta Hammer Onsøien, greon@trondelagfylke.no, mob: 482 23 990 
Produsent: Øyvind Anda, oyvan@trondelagfylke.no, mob: 934 42 916
Kontaktperson utøver
Alf Hulbækmo: 91539906, alfhulbaekmo@gmail.com
Programlengde
37 minutter
Maks publikumsantall
220
Arena / rom
Dersom det er tilgjengelig et ganske godt piano ønsker utøverne å benytte seg av dette. Finnes det ikke et godt nok piano bruker utøverne medbrakt el-piano.
Bærehjelp
4 sterke elever
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Trenger nystemt piano
Ja
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Musikerne spiller på langsiden og elevene sitter på benker og stoler på motsatt halvside.
Strøm
2 x 16A
Arrangører
Arrangert av:
Sør-Trøndelag fylkeskommune