Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Epost: dks@stfk.no Telefon: 72 81 00 00 • kontakt: For skoler i Trondheim kommune: guri.dodig@ou.trondheim.kommune.no; 72 54 8811 • Nettsted: http://www.dkstrondelag.no/
Kontaktperson:
Ekkokammer 2.0
Produksjonsliste
Program

Ekkokammer 2.0

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"Ekkokammer 2.0 er en konsertforestilling av Maja Ratkje for og med Trondheim Voices som handler om å finne sin egen stemme, og å uttrykke seg med den. Forestillingen er på samme tid både vakker og utfordrende, og beskriver gjennom ord og musikk det å søke mot det innerste i en selv, og våge å tro på det man finner der. Teksten er basert på intervjuer med sangerene om det å utvikle seg både musikalsk og persolig, og musikken blander på fascinerende vis både popsanger, gospel, folkemusikk, ny musikk og eksperimenterende vokalimprovisasjoner."

Varighet ca 60 min.

Medvirkende:

Trondheim Voices, 9 sangere: Sissel Vera Pettersen, Siri Gjære, Tone Åse, Mia Marlen Berg, Ingrid Lode, Anita Kåsbøll, Torun Sævik, Heidi Skjerve, Kari Eskild Havenstrøm.

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøyen

Lyd-design: Asle Karstad

Maja S.K. Ratkje sier i sin programtekst om «Ekkokammer» 2.0:

”Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument. Dessuten, stemmeutøvere må forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger. Noe av det jeg prøver å finne ut av med verket Ekkokammer er: Hvorfor er det, for noen, ikke nok å bare stå rett opp og ned synge pent eller flinkt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller deg selv?

Ekkokammer handler om hva det vil si å være sanger, og verket stiller spørsmål til det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den. Jeg vil belyse valgene og opplevelsene som former profesjonelle og høyst personlige stemmer, slike som i Trondheim Voices. Hele konsert-forestillinga er laget på grunnlag av sangernes egne erfaringer. Alle replikker er transkripsjoner fra intervjuer gjort med sangere i ensemblet, helt intakt og nøyaktig slik de sa det på tomannshånd. Men i den ferdige iscenesettelsen deles replikkene og opplevelsene av hele ensemblet, du får ikke vite hvem som opprinnelig har sagt hva. Det er heller ikke viktig å vite.”

Ungt Kammerblikk, elever fra Katedralskolen anmelder Kamfest:

"Ekkokammer 2.0 er rørende, overraskende og til å fryde seg over. Musikken har en gjennomgående nerve, og det er fantastisk å høre hvor mye man kan gjøre med bare stemmen. Det lekes med dissonanser og harmonier om hverandre, og til tider opplever jeg musikken som forvirrende og nesten stygg, men som en av sangerne i Trondheim Voices sier i løpet av forestillingen: «Jeg liker å synge pent, men det blir så kjedelig». Det er en hårfin balanse man skal være forsiktig med, men Maja Ratkje og Trondheim Voices har full kontroll og jeg gleder meg til Ekkokammer 3.0. " May Linn Vingsand, Trondheim Katedralskole 3MD

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sør-Trøndelag fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Trondheim Voices
  • Idé/opplegg: Trondheim Voices og Maja Ratkje

Om kunstner / utøver / gruppe

Om Trondheim Voices:

Trondheim Voices er et eksperimenterende, improviserende vokalensemble, bestående av profesjonelle, improviserende sangere. Alle er solister og har sine egne prosjekter, men møtes i Trondheim Voices for sammen å finne nye muligheter gjennom samspill, improvisasjon og tverrkunstneriske samarbeid. Trondheim Voices er en del av Midtnorsk Jazzsenter, alle sangerne har bakgrunn fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim, men er bosatt over hele Norge/Norden. Trondheim Voices består pt av ti sangere, og kunstnerisk leder er Sissel Vera Pettersen. se trondeimvoices.no for mer info.

Multimedia og vedlegg

Bilder

ekkokammer-1.jpg
ekko3.jpg
ekko-2.jpg

Video/Lyd

Musikk
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent: Øyvind Anda, oyvind.anda@stfk.no, 934 42 916
Turnelegger: Greta Hammer Onsøien, greta.onsoien@stfk.no, 482 23 990
Kontaktperson utøver
Sissel Vera Pettersen: 454 24 449,
Programlengde
60 min
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
«Ekkokammer 2.0» kan oppføres både på kulturhus, tradisjonelle klubbscener, skoler og andre lokaler med mulighet for mørkelegging og lysrigg.
Oppriggingstid
120 min.
Nedriggingstid
60 min.
Arrangører
Arrangert av:
Sør-Trøndelag fylkeskommune