Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Fakturamottak Pb. 2375 Sluppen, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Spelemann på taket (Trøndelag Teater)
Produksjonsliste
Program

Spelemann på taket (Trøndelag Teater)

I samarbeid med Trøndelag Teater har vi gleden av å tilby en av verdens mest populære musikaler. "Spelemann på taket" er en varm fortelling om tradisjon og oppløsning, kjærlighetsvalg og frigjøring. Produksjonen på Trøndelag spilles våren 2018 og rollelisten er pr i dag ikke klar.

Spilles på Trøndelag Teater følgende datoer: 17. 18. 19. april. Alle dager kl 11:30

Spelemann på taket (originaltittel Fiddler on the Roof) er en av de mest spilte, og vakreste musikaler. Det er en amerikansk musikal, med manus av Joseph Stein, musikk av Jerry Bock og sangtekster av Sheldon Harnick. Manuset er basert på Sholem Aleichems roman «Melkemannen Tevje».  

Spelemann på taket er en av de mest spilte musikaler og omtales også som den vakreste musikalen.

Handlingen finner sted i et jødisk miljø i en russisk landsby like før 1905-revolusjonen.  Historien omhandler den sjarmerende patriarkaten Tevje. Tevje bor i den lille jødiske landsbyen Anatevka i Ukraina og sammen med kona Golde har han fem døtre å ta seg av. Tevje klarer slett ikke å stå i mot sine døtres valg og ønsker om selvstendighet.

Det er ikke bare den moderne tiden som truer, men også tsaren som prøver å utrydde den jødiske tradisjonen og de jødiske landsbyene. Det handler om et patriarkat som krakelerer og et framskritt som er på vei. Gjennom melkemannen Tevyes familie vises motsetningen mellom framtidsdrømmer og ønsket om å opprettholde tradisjoner. Samtidig truer antisemittismen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sør-Trøndelag fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Trøndelag Teater

Scenekunst, Scenekunst / Musikkteater
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Arrangører
Arrangert av:
Sør-Trøndelag fylkeskommune